Egyéb pályázatok: GINOP-2.1.1-15-2015-00509 / NVKP_16-1-2016-0005 / NEMZ_15-1-2016-0002 / KFI_16-1-2016-0048
Oncompass Medicine
Széchenyi 2020

Oncompass Medicine Kft. Precíziós onkológiai döntéshozatali rendszer kutatás-fejlesztése

A projekt megvalósítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" felhívásra pályázatot nyújtottunk be. Az elbírálást követően projektünk összesen 184 033 927 Ft támogatást nyert.

Projekt megvalósító szervezet: Oncompass Medicine Hungary Kft.

A projekt fejlesztés célja: a nemzetközi piaci igényeknek megfelelő diagnosztikai szolgáltatás, precíziós onkológiai gyógyászat támogatására szolgáló orvosi döntéshozatali rendszer fejlesztése.

Az onkológia betegellátásban kiemelkedő jelentőségű személyre szabott kezelési stratégiák kialakítása során, a beteg kórtörténete mellett a genetikai alterációkat, azok funkcionális jelentését, a publikált tudományos eredményeket valamint a rendelkezésre álló konvencionális (kemoterápiás) valamint célzott terápiás hatóanyagok arzenálját és azok elérhetőségét (törzskönyvezett-e, közfinanszírozott-e, klinikai vizsgálat keretében hozzáférhető-e), továbbá a nemzetközi ajánlásokat kell a kezelőorvosnak naprakészen követnie és összekapcsolnia. Ezeket az információkat azonban nagyon nehéz, vagy lehetetlen információ technológiai eszközök nélkül követni. A projekt célja egy olyan egységes informatikai rendszer kifejlesztése, amely minden információt gyorsan és naprakészen biztosít a kezelőorvos és daganatos betege számára, a személyre szabott kezelési stratégiai kialakításához.

A projekt során az Oncompass Medicine Hungary Kft. döntéstámogató rendszerén, az Oncompass Calculator-on belül olyan szoftver modulok fejlesztése valósul meg, amelyeket a molekuláris patológiai laboratóriumok és a molekuláris diagnosztikai laboratóriumok használhatnak arra, hogy vizsgálataik eredményeit standardizált és minőségbiztosított formában vigyék be a kollektív orvosi döntéstámogató rendszerbe. Ezek a modulok a molekuláris diagnosztika során leggyakrabban alkalmazott FISH (fluoreszcens in situ hibridizáció), IHC (immunhisztokémia) valamint NGS (újgenerációs szekvenálás) vizsgálatokból származó eredményeket integrálják a Calculatorba. A projekt során kidolgozzuk, hogy a FISH, IHC és az NGS során a helyi diagnosztikai laboratóriumokban a diagnosztikai készülékekhez kapcsolódó adatmegjelenítő és kiértékelő (képmegjelenítő) szoftverek hogyan kommunikáljanak közvetlenül a Calculatorral és hogyan valósuljon meg, hogy a betegek Calculatorban megtalálható recordjaihoz automatikusan, adatvesztés és hibalehetőség nélkül hozzáadódjon egy-egy vizsgálat eredménye.

 

Projekt megvalósulása

A projekt hatályos támogatási szerződés szerinti kezdési időpontja: 2017. április 1. A megvalósítás futamideje tervezetten 24 hónap.

Támogatás

A projekt megvalósítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" felhívásra pályázatot nyújtottunk be. Az elbírálást követően projektünk összesen 184 033 927 Ft támogatást nyert.

A projekt adatai

Projekt megvalósító szervezet:
Oncompass Medicine Hungary Kft.

Projekt címe:
Oncompass Medicine Kft. Precíziós onkológiai döntéshozatali rendszer kutatás-fejlesztése

Projekt megvalósításához elnyert támogatás összege:
184 033 927 Ft

Projekt támogatási aránya:
50.51%

Projekt megvalósítás ideje:
2017. április 1. - 2018. december 31.

Projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.1-15-2015-00509